Cornbread - recipe by Betty Crocker - baking basics
Ingredients:
Cooking spray to grease pan
1/4 cup butter or margarine
1 cup milk
1 large egg
1 1/4 cup yellow, white or blue cornmeal
1 cup all purpose flour
1/2 cup granulated sugar
1 tablespoon baking powder
1/2 teaspoon salt
Directions:
Heat the oven to 400°F.Spray the bottom and sides of an 8 inch square pan or 9 inch round cake pan with the cooking spray (myself I only had a bread loaf pan and it worked all the same)
In a 1-quart saucepan heat the butter over low heat until melted (you can also melt the butter in the microwave, 1 minute at max.)
In a large bowl, beat the melted butter, milk and egg with a fork or wire wisk until well mixed. Add the cornmeal, flour, sugar,baking powder and salt all at once; stir just until the flower is moistened (batter will be lumpy). Pour batter into the pan; use a rubber spatula to scrape batter from bowl. Spread batter evenly in pan and smooth top of batter.
Bake 20 to 25 minutes or until golden brown and a toothpick in the center comes out clean. Serve warm.
RICETTA PROVATA DA ME
Ingredienti: olio spray per ungere lo stampo, va bene anche burro e farina
125 gr. di burro o margarina
300 ml di latte
1 uovo grande o due piccoli
225 gr.di farina di mais
200 gr.di farina
50 gr.di zucchero
1 bustina di lievito in polvere
1/2 cucchiaino di sale
Procedimento:
Preriscaldare il forno a 200 °C e ungere lo stampo, personalmente ho usato uno stampo per il pane, ma va bene anche una tortiera, tonda o quadrata.
Sciogliere il burro, qualsiasi sistema: io ho usato il microonde un minuto
massima potenza.
In una ciotola battere il burro sciolto, il latte e l'uovo con una forchetta o una frusta. Aggiungere le due farine, lo zucchero, il lievito e il sale tutti assieme; mescolare un po' sino a quando la farina si inumidisce e si formeranno dei grumi. Versare l'impasto nello stampo con l'aiuto di una soatola in silicone, distribuendolo uniformemente nello stampo e pareggiando la suerficie.
Infornare per circa 25 minuti o in quando assume un colore giallo dorato.
Se inserendo uno stuzzicadente questo rimane asciutto il cornbread e' pronto. Servire caldo tagliato a fettine o quadratini.
Comments
Post a Comment